View unanswered posts | View active topics


Post a new topicPost a reply
Previous topic | Next topic 

User avatar   Skilled Modder Skilled ModderMember since: 03.08.2008, 16:42Posts: 790Location: Germany Likes: 0
 

 Post Topic:
PostPosted 02.12.2009, 20:49 
With the permission of the original designer it should be fine.

But please discuss this somewhere else.

User avatar   Trained Modder Trained ModderMember since: 28.11.2008, 18:53Posts: 326 Likes: 0
 

 Post Topic:
PostPosted 03.12.2009, 16:54 
so you should basicly convert your textures into 256x256 512x512 etc. format before applying them to the model
because they have to be that size when you manually convert them over to dds, right?
User avatar   Skilled Modder Skilled ModderMember since: 03.08.2008, 16:42Posts: 790Location: Germany Likes: 0
 

 Post Topic:
PostPosted 03.12.2009, 18:24 
SERIOUSLY GUYS MAKE A NEW THREAD FOR THIS!! ITS UNRELATED!
User avatar   Trained Modder Trained ModderMember since: 13.09.2007, 10:42Posts: 211Location: Desele's House of Earthly Delights Likes: 1
 

 Post Topic:
PostPosted 04.12.2009, 19:55 
@theanzelm: Great work. Do you consider working with upstream to fix the problems with the latest colladacgf & sketchup, and bundle your sketchup wrapper along with it? If it's because the newer resource compiler doesn't want to process the sketchup dae models, you can easily make it use an older version. Just look in the (very short) source code - it's pretty much self-explanatory. But I'm happy to answer any questions about it.


User avatar   Skilled Modder Skilled ModderMember since: 03.08.2008, 16:42Posts: 790Location: Germany Likes: 0
 

 Post Topic:
PostPosted 05.12.2009, 13:16 
You mean the sourcecode of ColladaCGF?

When I find some time I will have a look at it!
User avatar   Trained Modder Trained ModderMember since: 13.09.2007, 10:42Posts: 211Location: Desele's House of Earthly Delights Likes: 1
 

 Post Topic:
PostPosted 05.12.2009, 14:18 
Cool. Just shout if you have any questions about it. Aside, timewise, I may not be around too much the coming weeks (RL is catching up... maybe you've seen my post in the blendercgf thread) so don't be discouraged if I don't reply immediately.


User avatar   Trained Modder Trained ModderMember since: 28.11.2008, 18:53Posts: 326 Likes: 0
 

 Post Topic:
PostPosted 07.12.2009, 19:37 
Okay im running into a little problem right here. Export Process ends at 41% and it goes on as if its finished,
BUT i dont get a cgf file. Only gives me a mtl file.

No groups, only components. Had the suspicion that the warehouse windows-models were the problem
and removed them, but that didnt fix it.
User avatar   Hardcore Modder Hardcore ModderMember since: 12.03.2008, 15:56Posts: 817Location: Estonia Likes: 0
 

 Post Topic:
PostPosted 13.12.2009, 01:36 
It might be the degenerated faces issue, its collada problem, not that exporter issue i guess.

Anyway this tool is extremely useful and it saves a lot of time, especially when i need to check same degenerated faces issue very often by exporting models into SB2.


Image
User avatar   Skilled Modder Skilled ModderMember since: 03.08.2008, 16:42Posts: 790Location: Germany Likes: 0
 

 Post Topic:
PostPosted 13.12.2009, 17:51 
Quote:
Originally posted by rootkitremove
Okay im running into a little problem right here. Export Process ends at 41% and it goes on as if its finished,
BUT i dont get a cgf file. Only gives me a mtl file.

No groups, only components. Had the suspicion that the warehouse windows-models were the problem
and removed them, but that didnt fix it.


pls enable debug mode and post debug windows' content here.
User avatar   Trainee TraineeMember since: 28.12.2007, 01:29Posts: 123 Likes: 0
 

 Post Topic:
PostPosted 15.12.2009, 18:53 
When i export the model, only the default sphere appears when i want to load the model into Sandbox.
The plugin worked the few first times, but seems to have ceased working now :/
Everything goes without an error or anything.
I use Sketchup 6, and i have tried with 7 too, but it does not work with neither of them.

The settings are

Convert components to groups : No
Export material : Yes

It might be that it is since i loaded it from the Google Warehouse, but the models that made it into the editor were from the Warehouse too, but they were lacking textures, they just consisted of the basic mesh and a black texture.


Last edited by Thomaz505 on 15.12.2009, 18:54, edited 1 time in total.
User avatar   Skilled Modder Skilled ModderMember since: 03.08.2008, 16:42Posts: 790Location: Germany Likes: 0
 

 Post Topic:
PostPosted 15.12.2009, 19:22 
please enable debug mode, export again and post all debug windows' content, thank you.

also try enabling convert compnents to groups.


Last edited by theanzelm on 15.12.2009, 19:22, edited 1 time in total.
User avatar   Trainee TraineeMember since: 28.12.2007, 01:29Posts: 123 Likes: 0
 

 Post Topic:
PostPosted 15.12.2009, 19:47 
I think i found the error, but i do not know how to fix it, haha

Debug

(Too big for a post)


Last edited by Thomaz505 on 15.12.2009, 19:50, edited 1 time in total.
User avatar   Skilled Modder Skilled ModderMember since: 03.08.2008, 16:42Posts: 790Location: Germany Likes: 0
 

 Post Topic:
PostPosted 15.12.2009, 19:54 
Have you enabled convert to components now?

Because from the debug it looks like there are still components left.
User avatar   Trainee TraineeMember since: 28.12.2007, 01:29Posts: 123 Likes: 0
 

 Post Topic:
PostPosted 15.12.2009, 20:14 
Sketchup crashes then :S
User avatar   Skilled Modder Skilled ModderMember since: 03.08.2008, 16:42Posts: 790Location: Germany Likes: 0
 

 Post Topic:
PostPosted 15.12.2009, 23:02 
wtf?

what version of my plugin & sketchup do you use?