Tools Feedback & Support

View unanswered posts | View active topics


Forum lockedPost a reply
Previous topic | Next topic 

  Beginner BeginnerMember since: 31.08.2011, 13:11Posts: 1 Likes: 0
 

 Post Topic: CryENGINE 3 Launcher Not Loading
PostPosted 31.08.2011, 13:26 
I have extracted CryENGINE 3, installed DirectX, yet I go to bin32/ and open launcher.exe, the launcher.exe stays as a black screen, my mouse disappears if I click on it and I must alt-tab out, yet the login box still appears.
Please help.

User avatar   Crytek Staff Member Crytek Staff MemberMember since: 09.01.2008, 01:11Posts: 10827Location: Crytek HQ Likes: 720
 

 Post Topic: Re: CryENGINE 3 Launcher Not Loading
PostPosted 31.08.2011, 15:56 
Can you please provide a screenshot? Just to make sure nothing's being missed :)



Image
Image
No dev/modding PM's please, use the forums! :)
  Beginner BeginnerMember since: 08.05.2011, 16:39Posts: 9 Likes: 0
 

 Post Topic: Re: CryENGINE 3 Launcher Not Loading
PostPosted 01.09.2011, 06:53 
I have the same problem as his
Attachments:

test.png
  Beginner BeginnerMember since: 22.08.2011, 04:36Posts: 9 Likes: 0
 

 Post Topic: Re: CryENGINE 3 Launcher Not Loading
PostPosted 01.09.2011, 10:23 
I have the same appearance as you, but I even did not know what is the normal appearance. So I cannot ensure whether launcher.exe has running problem.
User avatar   Crytek Staff Member Crytek Staff MemberMember since: 09.01.2008, 01:11Posts: 10827Location: Crytek HQ Likes: 720
 

 Post Topic: Re: CryENGINE 3 Launcher Not Loading
PostPosted 01.09.2011, 15:12 
That is not a problem, that is how the launcher is supposed to work :) You drop down the console and load a level. It's up to developers to create a full menu for their game :happy:



Image
Image
No dev/modding PM's please, use the forums! :)
  Beginner BeginnerMember since: 23.11.2011, 09:58Posts: 1 Likes: 0
 

 Post Topic: Re: CryENGINE 3 Launcher Not Loading
PostPosted 23.11.2011, 10:08 
I'm having a similar issue in that I can load the splash screen, but when it wants to ask for a login it just freezes.

Image

I don't know if it has something to do with my anti-virus because before the "CryDev Login..." shows up AVG asks me if I would like to move files pertaining to CryEngine into my vault. When I hit ignore it just freezes like above.

Image

I've tried restarting, as well as turning AVG "off" and nothing I can find seems to be working.


EDIT: Turns out I was far too excited to get my hands on CryEngine and didn't even read the AVG message. It's working properly now.
  Beginner BeginnerMember since: 28.11.2011, 17:02Posts: 1 Likes: 0
 

 Post Topic: Re: CryENGINE 3 Launcher Not Loading
PostPosted 01.12.2011, 07:07 
Me too! help me plase! ;(
  Beginner BeginnerMember since: 25.11.2011, 21:58Posts: 2 Likes: 0
 

 Post Topic: Re: CryENGINE 3 Launcher Not Loading
PostPosted 04.12.2011, 19:26 
I have this same problem. Please, how it's resolve? ?(
Thanks
  Beginner BeginnerMember since: 25.11.2011, 21:58Posts: 2 Likes: 0
 

 Post Topic: Re: CryENGINE 3 Launcher Not Loading
PostPosted 05.12.2011, 01:20 
Hi, I configured for vs2010 compile and run the application on launcher.exe. But when I compile, before open the launcher.exe , it display the following error "Cannot find or open the PDB file". And then be open launcher.exe. I log in. But the launcher.exe stays the black screen, similar at published for gatest1412.
Please,is there any solution?
Thanks
  Beginner BeginnerMember since: 15.12.2011, 21:52Posts: 2 Likes: 0
 

 Post Topic: Re: CryENGINE 3 Launcher Not Loading
PostPosted 15.12.2011, 22:42 
Hi there,

I have downloaded and extracted the CryENGINE_v3_3_7_2572_FreeSDK.zip. I have installed DirectX and the Visual C++ SP1 Redistribution Package. When I try and run the "Launcher.exe" I get the login screen. I login and then the CryENGINE 3 [non-commercial use] window only stays black. Am I doing something wrong? I have attached a screenshot.

Your assistance would be greatly appreciated!
Attachments:

Black Screen.jpg
  Beginner BeginnerMember since: 15.12.2011, 21:52Posts: 2 Likes: 0
 

 Post Topic: Re: CryENGINE 3 Launcher Not Loading
PostPosted 15.12.2011, 22:53 
I found my problem, I am using Windows 7 64bit and just needed to run the "Launcher.exe" as Administrator! Now it is working perfectly!

Thank you!
  Beginner BeginnerMember since: 05.06.2012, 02:08Posts: 1 Likes: 0
 

 Post Topic: Re: CryENGINE 3 Launcher Not Loading
PostPosted 28.07.2012, 03:41 
I have a very unique problem. (At least, I haven't found anyone with the same problem)
When I double click on the launcher, two windows open up; The login window, and another window which I assume is the engine, which flashes black at normal size... But then it turns tiny. Very tiny. I've tried changing the resolution and and also fullscreen via the system.cfg file, tried launching with admin privelages, compatibility mode, and both the 32 and 64 bit versions.

Please help :puppy:

Glitch.png
User avatar   News Posters News PostersMember since: 04.12.2007, 03:23Posts: 11436Location: Hamar, Norway Likes: 652
 

 Post Topic: Re: CryENGINE 3 Launcher Not Loading
PostPosted 29.07.2012, 08:52 
Nice bump there Freezington.

Create your own thread and provide the 3 log files as per. sticky.
viewtopic.php?f=326&t=74673

Also do these first : viewtopic.php?f=326&t=79855

/Closed.


 
 
 

Image