View unanswered posts | View active topics


Post a new topicPost a reply
Previous topic | Next topic 

User avatar   Skilled Modder Skilled ModderMember since: 25.07.2006, 03:26Posts: 605Location: Florida Likes: 10
 

 Post Topic: Re: Poor performance of vegetation with LODs
PostPosted 07.03.2012, 02:46 
I wonder if the DX11 update will get this solved?

When it comes.

User avatar   Uber Modder Uber ModderMember since: 26.11.2007, 02:03Posts: 2868Location: USA Likes: 140
 

 Post Topic: Re: Poor performance of vegetation with LODs
PostPosted 08.03.2012, 01:36 
That's what I am wondering as well. Its gotta be something missing from the renderer itself, that's the only logical conclusion given the facts that I can come up with. Almost like its rendering all LOD's but they aren't visible. making the TRI count stay almost the same but causing the DP to be 6x higher.
User avatar   Has no life Has no lifeMember since: 02.02.2007, 07:25Posts: 5213 Likes: 253
 

 Post Topic: Re: Poor performance of vegetation with LODs
PostPosted 08.03.2012, 04:28 
All CE3 version has this f**kin problem? CE3 is worse than CE2 in performance... lol


My Crytek News Blog - http://bit.ly/aFSbnP
My Massive Crysis Maps Guide - http://bit.ly/f5ifhe
My CryEngine Screens - http://bit.ly/wIDNDJ
My Youtube - http://bit.ly/xIg1l1
My Twitter - http://bit.ly/yZtaoH0
User avatar   Uber Modder Uber ModderMember since: 26.11.2007, 02:03Posts: 2868Location: USA Likes: 140
 

 Post Topic: Re: Poor performance of vegetation with LODs
PostPosted 09.03.2012, 07:39 
Actually Im still getting better performance than CE2, however at a higher DP cost. The Autogen sprites are a godsend. and for Vegetation makes it just as good as LOD's.

Still hoping this will be fixed for Hard-surface objects though.
User avatar   Superstar Dolphin Superstar DolphinMember since: 16.08.2004, 10:46Posts: 9884Location: Finland Likes: 189
 

 Post Topic: Re: Poor performance of vegetation with LODs
PostPosted 09.03.2012, 10:07 
Quote by themodman101:
Actually Im still getting better performance than CE2, however at a higher DP cost. The Autogen sprites are a godsend. and for Vegetation makes it just as good as LOD's.

Still hoping this will be fixed for Hard-surface objects though.

Yeah it's difficult to judge performance since the DP count obviously isn't a reliable indicator anymore - I'm getting smoother framerates than on CE2 even with thousands of DP more. This most probably has to do with the renderer pipeline optimizations - deferred shading is much more economical than traditional forward rendering in CE2. :)
User avatar   Uber Modder Uber ModderMember since: 26.11.2007, 02:03Posts: 2868Location: USA Likes: 140
 

 Post Topic: Re: Poor performance of vegetation with LODs
PostPosted 09.03.2012, 23:31 
Exactly, the renderer itself is much more powerful. Its just got some kinks to work out of the system. Hopefully the upcoming DX11 patch will fix the majority of the LOD problems. Thankfully the sprites are working right in the build im using. I think you said they weren't in the new build?
  Uber Modder Uber ModderMember since: 17.06.2011, 10:49Posts: 1473Location: Germany Likes: 7
 

 Post Topic: Re: Poor performance of vegetation with LODs
PostPosted 10.03.2012, 17:49 
grass sprites are not working, high DP :(


Intel Core i5-2500K
ASRock P67 Pro3
8 GB DDR3-1333
GTX560 2GB
Win7 x64
User avatar   Has no life Has no lifeMember since: 02.02.2007, 07:25Posts: 5213 Likes: 253
 

 Post Topic: Re: Poor performance of vegetation with LODs
PostPosted 10.03.2012, 18:13 
sprite doesn't work... and stupid performance... :|


My Crytek News Blog - http://bit.ly/aFSbnP
My Massive Crysis Maps Guide - http://bit.ly/f5ifhe
My CryEngine Screens - http://bit.ly/wIDNDJ
My Youtube - http://bit.ly/xIg1l1
My Twitter - http://bit.ly/yZtaoH0
  Uber Modder Uber ModderMember since: 17.06.2011, 10:49Posts: 1473Location: Germany Likes: 7
 

 Post Topic: Re: Poor performance of vegetation with LODs
PostPosted 10.03.2012, 18:37 
sprites off
DP 4877
FPS 53,6
Image

sprites on
DP 3205
FPS 56.2
Image


Intel Core i5-2500K
ASRock P67 Pro3
8 GB DDR3-1333
GTX560 2GB
Win7 x64
User avatar   Has no life Has no lifeMember since: 02.02.2007, 07:25Posts: 5213 Likes: 253
 

 Post Topic: Re: Poor performance of vegetation with LODs
PostPosted 10.03.2012, 18:39 
what is the strange color...


My Crytek News Blog - http://bit.ly/aFSbnP
My Massive Crysis Maps Guide - http://bit.ly/f5ifhe
My CryEngine Screens - http://bit.ly/wIDNDJ
My Youtube - http://bit.ly/xIg1l1
My Twitter - http://bit.ly/yZtaoH0
  Uber Modder Uber ModderMember since: 17.06.2011, 10:49Posts: 1473Location: Germany Likes: 7
 

 Post Topic: Re: Poor performance of vegetation with LODs
PostPosted 10.03.2012, 18:43 
the wrong color is the bug when sprites are enabled :O


Intel Core i5-2500K
ASRock P67 Pro3
8 GB DDR3-1333
GTX560 2GB
Win7 x64
User avatar   Superstar Dolphin Superstar DolphinMember since: 16.08.2004, 10:46Posts: 9884Location: Finland Likes: 189
 

 Post Topic: Re: Poor performance of vegetation with LODs
PostPosted 10.03.2012, 18:49 
You're not using "use terrain color" are you? Try to change the ToD to another time, the engine should generate the sprites again if the lighting changes. :)
  Uber Modder Uber ModderMember since: 17.06.2011, 10:49Posts: 1473Location: Germany Likes: 7
 

 Post Topic: Re: Poor performance of vegetation with LODs
PostPosted 10.03.2012, 19:09 
I use it..but two different colors still when I change the time.


Intel Core i5-2500K
ASRock P67 Pro3
8 GB DDR3-1333
GTX560 2GB
Win7 x64
User avatar   Has no life Has no lifeMember since: 02.02.2007, 07:25Posts: 5213 Likes: 253
 

 Post Topic: Re: Poor performance of vegetation with LODs
PostPosted 10.03.2012, 19:13 
There are many bugs.

Sprite don't work correctly
Use terrain color don't work correctly
F**kin lod performance


My Crytek News Blog - http://bit.ly/aFSbnP
My Massive Crysis Maps Guide - http://bit.ly/f5ifhe
My CryEngine Screens - http://bit.ly/wIDNDJ
My Youtube - http://bit.ly/xIg1l1
My Twitter - http://bit.ly/yZtaoH0
User avatar   Skilled Modder Skilled ModderMember since: 30.04.2010, 14:42Posts: 714Location: Russia Likes: 22
 

 Post Topic: Re: Poor performance of vegetation with LODs
PostPosted 11.03.2012, 07:46 
Dude, why do you swear all the time?